Munich Environmental Institute (Umweltinstitut München) on julkaissut järkyttävät laboratoriotestitulokset Saksassa 14:n eniten myydyn oluen glyfosaattipitoisuuksista.
Vuonna 2015 Maailman terveysjärjestö WHO:n syöpävirasto IARC totesi, että glyfosaatti aiheuttaa todennäköisesti ihmisille syöpää. Saksan panimoliitto reagoi välittömästi väittämällä Munich Environmental Instituten tutkimuksen kärsivän "uskottavuudessa", mutta myönsi, että pieniä jäännöksiä ihmiselle mahdollisesti syöpää aiheuttavaa glyfosaattia ei voida estää päätymästä oluisiin, koska "herbisidiä on nyt löydetty lähes kaikkialta maataloudesta vuosikymmeniä kestäneen käytön jälkeen ".
Sustainable Pulse johtaja Henry Rowlands totesi: "Kivikautisen teollisuudenalan rahoittama tiede on ehdottanut, että mitä suuremman annoksen kemikaalia saat, sitä vaarallisempaa ihmiselle se on. Kuitenkin moderni itsenäinen tiede on havainnut, että monet myrkyllisistä kemikaaleista ovat yhtä paljon - tai jopa enemmän - vaikuttaneet terveyteemme alhaisissa pitoisuuksissa. Nämä kemikaalit tunnetaan nimellä hormonihakkerit (hormonitoimintaa häiritsevät kemikaalit)." Jotkut tuotteissa käytetyt kemikaalit voivat häiritä normaalia kehon hormonitoimintaa, ja aiheuttaa siten terveysriskejä. Hormonitoimintaa häiritsevä kemikaali on sellainen eksogeeninen (elimistön ulkopuolelta tuleva) aine tai aineseos, joka muuttaa hormonijärjestelmän toimintaa ja aiheuttaa siksi haittavaikutuksia kokonaisessa organismissa, sen jälkeläisissä tai (osa)populaatioissa. "Maaliskuussa 2015 ilmestyneessä tutkimuksessa todettiin, että terveydenhuollon kustannukset ovat Euroopan unionissa hormonitoimintaa häiritsevien kemikaalien osalta yli 150 miljardia dollaria vuodessa! Tutkimuksessa todettiin, että alhaisempi älykkyysosamäärä, aikuisten lihavuus ja 5% - tai sitä enemmän - autismitapauksista ovat kaikki liittyviä altistumiseen hormonaalisiin haitta-aineisiin. "Glyfosaatti on todennäköisesti yksi näistä hormonitoimintaa häiritsevistä kemikaaleista riippumattomien tutkijoiden mukaan." Perjantaisessa blogissaan Heidi Hautala kirjoitti: "Komissio ei välitä glyfosaatin haitallisuudesta. Komissio on antamassa sille pysyvän myyntiluvan EFSA:n positiivisen arvion perusteella. EFSA ei julkista käyttämiään tutkimuksia, jotka ovat teollisuuden, mm. Monsanton, laatimia." Asiaa hieman tutkittuani löysin tiedon, että Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto (EFSA) teki päätöksensä Saksan Federal Risk Assessment Institute BfR:n muistioon perustuen, vastoin WHO:n tutkimusta. BfR:n muistion takaa löytyi pitkä lista teollisuuden vaikuttajia. Alkuperäinen lähde: sustainablepulse.com Etsi lisätietoja:
0 Comments
Leave a Reply. |
KyseenalaistajaKyseenalaistaja blogissa tutustumme aiheisiin, jotka ovat ajattelemisen arvoisia. Arkistot
January 2018
Kategoriat
All
|